MARKO GRUBELIĆ

MARKO GRUBELIĆ

 

MARKO GRUBELIĆ, mag. oec., rođen 4.9.1988. godine u Šibeniku, oženjen i otac dvogodišnjaka.

 

OBRAZOVANJE:

2007. godine završio Ekonomska škola Šibenik, smjer Ekonomist.

Nakon toga, upisuje Ekonomski fakultet u Zagrebu, te u rujnu 2011. godine stječe zvanje Prvostupnika ekonomije.

U svibanj 2013. na smjeru Financije pri Ekonomskom fakultetu u Zagrebu stječe zvanje Magistra ekonomije.

 

STRANI JEZICI:

 Engleski jezik u govoru i pismu.

 

RADNO ISKUSTVO:

Lipanj 2017 – načelnik Općine Tribunj

Lipanj 2012. -  Veljača 2017. Mazars Cinotti Consulting d.o.o. – Assistant Manager u poslovnom i poreznom savjetovanju – Studije transfernih cijene; porezni pregledi; Izrada i kontrola završnih godišnjih izvještaja; kontrola i usklade PDV mjesečnih obrazaca; analiza financijskih izvještaja; izrada poreznih mišljenja – porez na dobit, PDV, s naglaskom na porez na dohodak (izaslani radnici, optimizacija primanja ključnih zaposlenika, sve ostalo vezano za PDOH te obvezne doprinose).

Svibanj – Lipanj 2012. Mazars Cinotti Accounting d.o.o.– Asistent u računovodstvu – (URA, IRA, izvodi, analiza financijskih izvještaja)

 

KO-AUTOR STRUČNIH KNJIGA

Mazars – Porezni savjetnik (2015)

Kako se pripremiti za nadzor porezne uprave (2012)

 

HRVATSKI INSTITUT ZA FINANCIJE – višegodišnji predavač na seminarima na temu poslovnog i poreznog savjetovanja, s naglaskom na Transferne cijene i Porez na dohodak.

 

INTERESI I AKTIVNOSTI:

U životu uvijek stavlja javni interes ispred vlastitog interesa. Njegov angažman za lokalnu zajednicu počeo je još za vrijeme studiranja, a niti zaposlenje u Zagrebu nije ga odmaknulo od kontinuiranog angažmana na području Općine Tribunj. Kroz organizaciju raznih događanja i manifestacija, od kulturnih do zabavnik, zajedno sa svojim timom je pomagao i poticao društvene aktivnosti.

Nakon završetka Studija zapošljavanjem u konstantno aktivnom području poreza i financija stekao je odlične temelje za vođenje jedinice lokalne samouprave.  U ljeto 2016. godine počinje angažman i pripremu za Lokalne izbore koji su se održali 2017. godine i od tada, zajedno sa svojim timom preuzima odgovornost za vođenje poslova od javnog interesa na području Općine Tribunj.

„Dosadašnji rad na mjestu načelnika Općine Tribunj pokazao mi je da svaki problem koji se pojavi zajedničkim snagama možemo riješiti. Svaki projekt ili aktivnost koju realiziramo raduje me jer znam da radimo za sadašnje i buduće naraštaje!“

Copyright © 2023   /   www.marko-jelic.com   /   Sva prava pridržana.