Izborni program

Moj glavni cilj je uspostavljanje jednakosti svih građana županije. Imam jasno zacrtane smjernice i smatram da zajedno s mojim timom mogu ovu županiju učiniti boljim mjestom za život svakoga, a ne samo onih koji imaju privilegije koje nisu utemeljene na sposobnostima i poštenju, već na pripadnosti određenoj stranci.

Županija se mora sustavno brinuti za svakog svog građanina, postati otvorena i digitalizirana. Županijska uprava mora biti operativna i djelovati kao servis građana, poduzetnika i svih gradova i općina te imati transparentan proračun koji prosječni građanin može pročitati.

Moramo pozicionirati našu županiju kao središnji dio Dalmacije, i to ne samo geografski, već funkcionalno, a Šibenik mora parirati Splitu i Zadru. Vrijeme je da iskoristimo sve naše resurse, a pitanja zaštite okoliša i održivog pristupa razvoju, naročito turizmu oduvijek su bila ključna pitanja svakog oblika mog osobnog i političkog djelovanja.

Razradili smo detaljan program iz područja ključnih za razvoj i prestanak stagnacije županije te donosimo prijedlog za reformu županijske uprave kao i prijedlog gospodarskih, demografskih te mjera za turističku strategiju županije uz temeljiti plan razvoja poljoprivrede, i prijedlog aktivnosti i mjera u sektoru obrazovanja, pomorskog dobra, IT i digitalizacije te ekologije.

Copyright © 2023   /   www.marko-jelic.com   /   Sva prava pridržana.