Marko Jelić na Novoj TV: "Birači traže nešto novo, traže promjene"

 

  19.05.2021         Dnevnik.hr

 

Marko Jelić na Novoj TV: "Birači traže nešto novo, traže promjene"

 

Novi politički vjetrovi pušu u Šibensko-kninskoj županiji. U drugi krug ide aktualni župan Pauk i aktualni gradonačelnik Knina.

HDZ-ova utvrda je uzdrmana. U prvom krugu najviše glasova osvojio je Marko Jelić.

Drugo poluvrijeme na programu je za dva tjedna. A nema sumnje da će to biti velika borba za šibensko-kninskog župana.

Reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič u Kninu je razgovarao s Markom Jelićem, kandidatom za župana Šibensko-kninske županije.

Na pitanje o tome kako je srušio Josipu Rimac i kako će srušiti župana Gorana Pauka navodi kako nije srušio nikoga.

"Prije svega, ja nisam srušio nikoga, to su odlučili birači. Tako će biti i u ovom slučaju. Birači traže nešto novo, traže promjene i samim tim, odlučuju se za nekakve nove snage koje imaju određene rezultate u kojima oni vide u budućnosti sebe kao konzumente", rekao je Jelić.

Kaže kako ne govori o Pauku. "Ja govorim o županiji jednakosti, bez stranačkog klijentelizma, bez pogodovanja bilo kakvog oblika osim na temelju kompetencije", kazao je.

"Da se to može postići, vidi se u Kninu i nekoliko nezavisnih općina čiji su me načelnici podržali. Svi su dobili nove mandate. Te općine napreduju kao i grad Knin i vide se uspjesi dosadašnjih obnašatelja vlasti", rekao je Jelić.

Prozivao je župana za klijentelizam kojim su otjerani mladi iz Hrvatske te iz Knina i županije.

U tijeku su pregovori za slaganje većine u županijskoj Skupštini, navodi Jelić.

"Pregovaramo i nadam se da ćemo uskoro imati konkretne rezultate. Znate da nikad ne trčim pred rudo i da prvo skočim pa kažem 'hop!'", rekao je Jelić.

Za Stipe Petrinu, načelnika Primoštena, kaže kako logika nezavisnih je takva da nisu ničiji žetoni pa ni Petrina neće biti njegov žeton.

"Svi imamo svoje glave, svi razmišljamo. Petrina ima svoj pristup, ali cilj nam je zajednički - razvijena jednaka županija s uvjetima za sve", rekao je jelić.

Na pitanje o tome ima li tu političke trgovine s funkcijama navodi: "Sa mnom toga nema. Vidjelo se to u Kninu. Vidjet ćemo hoće li to u budućnosti ostati, ja vjerujem da će i svi ostali držati se moralnih i političkih načela koja svi zajedno zastupamo u javnosti", zaključio je Jelić. 


Pročitajte više na: Dnevnik.hr
Copyright © 2024   /   www.marko-jelic.com   /   Sva prava pridržana.