Marko Jelić i Iris Ukić Kotarac u utrci za župana i dožupanicu ŠKŽ: Svatko sad ima izbor oslobođen ideologije, svatko mijenja svijet tako da krene od sebe, važno je da ima mogućnost i slobodu izbora!

 

  20.03.2021         TRIS portal

 

Marko Jelić i Iris Ukić Kotarac u utrci za župana i dožupanicu ŠKŽ: Svatko sad ima izbor oslobođen ideologije, svatko mijenja svijet tako da krene od sebe, važno je da ima mogućnost i slobodu izbora!

 

Dvojac Marko Jelić, aktulani kninski gradonačelnik nezavisnog političkog statusa, i Iris Ukić Kotarac, vijećnica Nezavisne liste Stipe Petrine, predstavili su danas i službeno kandidature za župana i dožupanicu Šibensko-kninske županije. Učinili su to uz puno simbolike, podno atraktivnog kninskog slapa Krčića, na izvoru Krke, i baš na prvi dan proljeća.  Baš kako i dolikuje onima koji najavljuju promjene…

Upravo tu moguću simboliku pojasnio je i sam Jelić, kako piše kninski portal Huknet, obraćajući se novinarima podno slapa.

– Započelo je proljeće, doba buđenja života iz sna koji je trajao duge mjesece hladnoće- rekao je Jelić, dodajući kako nije slučajno za objavu kandidature odabran Krčić jer je to kičma županije, poveznica zaleđa i obale.

Jelić računa na širok spektar birača koji bi mogli podržati ovu nezavisnu kandidaturu, a prije svega, u toj utakmici se solanja na uspješne, mahom nezavisne, načelnike većeg broja općina u ŠKŽ, napose priobalnih, koji su se dokazali konkretnim postignućima u svojim lokalnim sredinama, počev od Pirovca i tamošnjeg načelnika Ivana Gulama, preko tribunjskog načelnika Marka Grubelića, murtersko-kornatskog Tonija Turčinova do primoštenskog načelnika Stipe Petrine. No, kako sada stvari stoje, to nije sve, pa podršku Jeliću i kolegici Ukić Kotarac daju i nezavisne liste Drniša, Vodica, Unešića, a dakako i Jelićevi dosadašnji suradnici u Gradu Kninu, Mario Ćaćić i Kristina Perić koji  žele nastaviti tamo gdje su, zajedno s Jelićem, stali kad je o Kninu riječ.

– Do sada ste, nas ovdje okupljene, upoznali u jednoj drugoj ulozi, kao čelnike jedinica lokalnih samouprava koji su požrtvovno, beskompromisno i pošteno činili sve da naše sredine ožive i nakon dugih godina stagnacije postanu mjesta dostojna življenja. Sustavno smo proveli i dalje provodimo aktivnosti koje su omogućile našim sugrađanima da se osjećaju jednakima i da budu jednaki, dokinuli smo stranački klijentelizam i pokrenuli procese da najsposobniji, najkompetentniji i najkvalitetniji među nama budu uključeni u društvene tijekove i aktivnosti naših gradova i općina. Upravo nezavisnost nas kao čelnika, potpuno oslobođenih od stranačkog kadroviranja te negativne selekcije izdigla je naše sredine iz prosječnosti, a našim sugrađanima omogućila da dođu do izražaja – istaknuo je Jelić, poručujući kako je došlo vrijeme da se prekine s apatijom i osjećajem nemoći.


Pročitajte više na: TRIS portal
Copyright © 2023   /   www.marko-jelic.com   /   Sva prava pridržana.