Dr. sc. Marko Jelić najavio kandidaturu za šibensko-kninskog župana

 

  20.03.2021         Dalmatinski Portal

 

Dr. sc. Marko Jelić najavio kandidaturu za šibensko-kninskog župana

 

Iris Ukić Kotarac kandidatkinja je za njegovu zamjenicu

Dr. sc. Marko Jelić, aktualni gradonačelnik Knina, nezavisni je kandidat za župana šibensko-kninskog, dok je Iris Ukić Kotarac kandidatkinja za njegovu zamjenicu. Kandidaturu je simbolično najavio danas, na prvi dan proljeća, podno slapa Krčić, izvora rijeke Krke. 

- Prije 90 minuta završila je zima i započelo proljeće, doba buđenja života iz sna koji je trajao duge mjesece hladnoće. Ovdje na izvoru rijeke koja uvezuje našu županiju, koja predstavlja kičmu našeg prostora, poveznicu između zaleđa i obale, objavljujem da ću se kandidirati za župana Šibensko-kninske županije i da će kandidatkinja za zamjenicu župana biti gospođa Iris Ukić Kotarac –najavio je uvodno dr.sc. Marko Jelić.

Jelićevu kandidaturu za župana podržavaju uspješni načelnici niza općina diljem županije iza kojih stoje ostvareni rezultati u lokalnim sredinama: načelnik Pirovca Ivan Gulam, načelnik Tribunja Marko Grubelić, načelnik općine Murter- Kornati Toni Turčinov i načelnik Primoštena Stipe Petrina, a podršku su mu izrazili i predstavnici nezavisnih lista iz Drniša, Vodica, Unešića, kao i dosadašnji zamjenici Marijo Ćaćić i Kristina Perić.

- Do sada ste nas ovdje okupljene spoznali u jednoj drugoj ulozi kao čelnike jedinica lokalnih samouprava koji su požrtvovno, beskompromisno i pošteno činili sve da naše sredine ožive i nakon dugih godina stagnacije postanu mjesta dostojna življenja. Sustavno smo proveli i dalje provodimo aktivnosti koje su omogućile našim sugrađanima da se osjećaju i da budu jednaki, dokinuli smo stranački klijentelizam i pokrenuli procese da najsposobniji, najkompetentniji i najkvalitetniji među nama budu uključeni u društvene tijekove i aktivnosti naših gradova i općina. Upravo nezavisnost nas kao čelnika, potpuno oslobođenih od stranačkog kadroviranja te negativne selekcije izdigla je naše sredine iz prosječnosti, a našim sugrađanima omogućila da dođu do izražaja – istaknuo je.


Pročitajte više na: Dalmatinski Portal
Copyright © 2023   /   www.marko-jelic.com   /   Sva prava pridržana.