Dr.sc. Marko Jelić izabran za župana šibensko-kninskog!

 

  31.05.2021      

 

Dr.sc. Marko Jelić izabran za župana šibensko-kninskog!

 

Nezavisni kandidat za župana Šibensko-kninske županije Marko Jelić pobijedio je u drugom krugu lokalnih izbora HDZ-ovog kandidata Gorana Pauka koji je na čelu županije bio zadnjih 15 godina.

- Zahvaljujem se svih biračima koju su izašli na izbore. Ljudi su željeli promjenu, nakon toliko godina osjetili su da tu više nema ni vizije niti smjera za budućnost. A mi smo im ponudili ono što smo primijenili ovdje u Kninu u zadnje četiri godine. Zahvaljujem se svima i u Kninu što su izabrali Marija Ćaćića i Kristinu Perića za nastavak upravljanja gradom. Zahvaljujem se nezavisnim načelnicima Pirovca, Tribunja, Murtera, zatim i Stipi Petrini iz Primoštena. Ovo je velika stvar, imamo priliku promijeniti našu županiju, a samim tim i državu nabolje - rekao je Jelić.

Upitan što će mu biti prvi potez kad preuzme vlast u županiji, Jelić je odgovorio:

- Ono što cijelo vrijeme govorim jest da svi moramo biti jednaki, županijska uprava će, kad preuzmem dužnost, biti jednaka za sve. Jednako će se ponašati i držat će se rokova, kao što se i kninska uprava drži. Tako da svako tko dođe u županiju može očekivati jednak tretman sukladan zakonu. Drugo, sazvat ću sve načelnike i gradonačelnike, barem jednom u dva mjeseca, da zajedno koordiniramo projekte od interesa jedinica lokalne samouprave, a samim tim i županije, i da ih zajedno guramo prema državi i europskim fondovima - rekao je Jelić.

Inače, za Marka Jelića glasovalo je 25.458 građana, dok je Goran Pauk dobio 16.366 glasova.

Copyright © 2023   /   www.marko-jelic.com   /   Sva prava pridržana.